top of page

Помічниця голови Комітету прийняла участь у тренінгу «Жіноче лобі в Україні: гідна праця»

З 10-12 червня в Одесі пройшов тренінг «Жіноче лобі в Україні: гідна праця». Цей пілотний захід організували для жінок-активісток та представниць профспілкового руху з метою створення належних умов для навчання, розвитку, пошуку креативних ідей, реалізації власних можливостей, отримання гідної праці, досягнення реальної гендерної рівності. Учасницею від Місцевого осередку Міжнародної громадської організації «Міжнародний комітет сприяння боротьбі з корупцією та тіньовою економікою» у Сумській області стала Юлія Тарасенко, помічниця голови.

Жінки-активістки з усієї України мали змогу познайомитися між собою, дізнатися про гендерні аспекти у економіці, ознайомитися з успішними прикладами лобіювання жіночих питань у світі, дослідити біографії відомих жінок світу та поділилися власним досвідом з питань жіночого лобі у своїх регіонах.

Богдан Ференс, засновник Нової СД платформи, зробив історичний екскурс до формування зародків соціал-демократичної ідеології в основі якої є створення гідних умов для життя кожного громадянина. Цікаво було дізнатися про те, як працівники у різні часи відстоювали свої інтереси та впливали на роботодавців, з метою захисту власних прав та забезпечення гарантій.

Катерина Баришева, голова Молодіжної ради Федерації профспілок України, розповіла про роботу профспілок та про те, як профспілки можуть відстоювати права та інтереси працівників, а також лобіювати «жіночі питання». Позитивний світовий досвід показав, що при кооперації зусиль, можливо створити оптимальні умови для праці людини, незалежно від статі. Завдяки даній сесії, вдалося поглянути на місце працівника на підприємстві чи організації під іншим кутом.

Однією з ключових тем заходу став розгляд нового «Кодексу законів про працю України (КЗпПУ)», в якому очікуються зміни в питаннях рівності, місця профспілок, гнучкості у вирішенні спірних питань між роботодавцем та працівником.

Завдяки Андрію Шевчуку, одному із засновників Нової СД платформи, присутні жінки змогли інакше подивитися на процес створення презентацій та презентування власних ідей. Відходження від шаблонів та інноваційність в поданні інформації, не лише привертає увагу до теми, що висвітлюється, а й постійно тримає інтерес глядача.

Родзинкою заходу стала арт-терапія на футболках, під час якої учасниці намагалися віднайти символ успішної жінки та її гідного місця в житті та ранкова зарядка на морі!

Захід було організовано Соціал-Демократичною Платформою (www.sdplatform.org.ua) за підтримки Фонду Фрідріха Еберта (www.fes.kiev.ua). Дякуємо організаторам за запрошення та сподіваємося на подальшу співпрацю!


bottom of page